Forumul Depanatorilor

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

pe forum pot downloda scheme doar abonatii revistei SERVICE TV sau abonatii la DVD-uri : http://forum.microprocesoare.ro/index.php?topic=3148.0

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: TV NIKAI  (Read 882 times)

vergil_br

  • depanator
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 15
    • Email
TV NIKAI
« on: September 28, 2012, 12:17:22 PM »

La acest tv , cu shasiu 11AK30A14 , nu se mai opreste din telecomanda . A fost nevoie sa schimb memoria 24C08 . A trebuit sa setez tunerul TAEA-G041D (cu asta e echipat tv-ul), ca sa-mi prinda toate canalele .
Dupa toate aceste operatii m-am trezit ca nu se mai opreste din telecomanda , astfel .La apasarea butonului telecomenzii pentru oprire , clipeste odata foarte scurt , ledul , dar nu se face rosu , ramane verde in continuare . Ecranul se inegreste , dar filamentele de la tub nu se sting , asta inseamna ca , trafo linii functioneaza . La pornire din telecomanda , porneste pentru 2...3 sec pe programul comandat , apoi trece singur pe tv/av . Dupa a doua apasare pe prg dorit totul e ok . Dupa alte verificari am constatat ca semnalul din baza tz final linii nu dispare . Tensiunea de 5v din baza tz Q802 din sursa , este alimentat in continuare , fapt ce duce la neoprirea tv . Tensiunea de 5v vine de la procesor ST92195 , pin 39 .

As dori daca se poate ceva sugestii sau sfaturi.
Ori nu am setat ce trebuie , ori procesorul e dus .
Daca sant ceva setari va rog sa ma ajutati .

Va multumesc .
Logged

ANDRASONI LUCIAN

  • moderator
  • profesionist
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 955
  • "Faptele sunt rigide,adevarul este flexibil"Murphy
    • Email
Re: TV NIKAI
« Reply #1 on: October 02, 2012, 01:56:31 PM »

Trebuie sa va mearga cu o memorie goala(FF),dupa care intrati in service si refaceti geometria imaginii si celelalte setari, Verificati Q503,802, 804 si circuitele aferente.Succes, de la Cluj, numai bine!
Logged

bughiu

  • depanator sef
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 184
Re: TV NIKAI
« Reply #2 on: October 02, 2012, 02:41:51 PM »

In service mode la OP1 nu trebuie sa umblati!! Eventual modificati cei doi de OO de la urma cu 11 !! Asta pt pornirea normala pe program nu in AV !! Pentru problema cealalta cu oprirea,poate fi si din procesor dar si din memorie!!
Oricum asa cum a spus si colegul Lucian ,trebuie sa mearga si cu memorie goala si reglati geometria din service!!!
Logged

vergil_br

  • depanator
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 15
    • Email
Re: TV NIKAI
« Reply #3 on: October 04, 2012, 12:17:36 PM »

Am schimbat memoria , cu una goala , am scriso din telecomanda cu fiecare program . Am refacut geometria  . Toate bune si frumoase . Singura problema e ca nu se opreste complet din telecomanda . Am corectat la OP1 cu 01100000 . Acum la comanda de oprire da sa se opreasca , ledul se face rosu ptr o perioada foarte scurta de timp . Sar pute sa nu fie setarea care trb .

Daca mai aveti vreo varianta de setare la OP1 .

Ma gandeam si eu la procesor .
Daca nu mai sant alte solutii asta e .                                               
Logged

megan

  • Guest
Re: TV NIKAI
« Reply #4 on: October 04, 2012, 12:57:28 PM »

Nu au legatura optiunile cu (ne)oprirea din telecomanda. Oricum, OP1 este pentru comutari AV, RGB, SVHS...
Dar, de ce nu separi (pe rind) bazele la Q503 si Q802, ca sa vezi daca este corecta comanda de la PIN 47 microprocesor ... :(
Quote
Tensiunea de 5v din baza tz Q802 din sursa , este alimentat in continuare , fapt ce duce la neoprirea tv . Tensiunea de 5v vine de la procesor ST92195 , pin 39 .
 
Pe schema de 11ak30, tensiunea in baza la Q802 vine din colectorul lui Q503 , iar st.by la pinul 47! (on 0V , off 4v).
Logged

vergil_br

  • depanator
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 15
    • Email
Re: TV NIKAI
« Reply #5 on: October 04, 2012, 03:27:08 PM »

Mare eroare din partea mea .Scuze . Cum am urmarit eu circuitul , ma dus la pinul 39 .
Dupa sfatul lui megan , am reurmarit circuitul si am ajuns la Tz Q503 , care avea jonctiunea B-C , intrerupta .

Rezolvat , functioneaza totul normal .

Multumesc tuturor celor care sau implicat pentru rezolvare .

Numai de bine .
Logged
Pages: [1]   Go Up