Forumul Depanatorilor

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

pe forum pot downloda scheme doar abonatii revistei SERVICE TV sau abonatii la DVD-uri : http://forum.microprocesoare.ro/index.php?topic=3148.0

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: lg chassis mc64a fuge hasul  (Read 1641 times)

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
lg chassis mc64a fuge hasul
« on: July 24, 2013, 12:20:43 AM »

acest tv se incapataneaza sa rupa horizontalul si pe av si pe tuner,am schimbat conzi pe sursa si ceva dupa sursa,verificat cu esrmetru tot ,la pornire tv ul merge ok cca 20min dupa care incep desincronizarile h,a m schimbat tda 8362,tranz driver,c 1mf 160v,final linii,tea5114,circuitele cf.....txt,quart txt si tda8362,tda 4665 8395,a m eliminat pin 1 procesor sinc-h,memorie schimbata,abl pare ok,dupa cate a m observat daca intru in menu si dau o cautare automata dupa ce gaseste cca 5-7 posturi incepe sa rupa,personal banui procesorul care nu l a m macacar de proba,caci altfel nu mi explic de ce o ia raszna m ai repede daca intru in menu,totusi poate cineva dintre colegi a intalnit defectul si rezolvat,v a multumesc
Logged

tv1

  • Wild-Card
  • profesionist
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 548
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #1 on: July 24, 2013, 09:19:07 AM »

acest tv se incapataneaza sa rupa horizontalul si pe av si pe tuner,am schimbat conzi pe sursa si ceva dupa sursa,verificat cu esrmetru tot ,la pornire tv ul merge ok cca 20min dupa care incep desincronizarile h,a m schimbat tda 8362,tranz driver,c 1mf 160v,final linii,tea5114,circuitele cf.....txt,quart txt si tda8362,tda 4665 8395,a m eliminat pin 1 procesor sinc-h,memorie schimbata,abl pare ok,dupa cate a m observat daca intru in menu si dau o cautare automata dupa ce gaseste cca 5-7 posturi incepe sa rupa,personal banui procesorul care nu l a m macacar de proba,caci altfel nu mi explic de ce o ia raszna m ai repede daca intru in menu,totusi poate cineva dintre colegi a intalnit defectul si rezolvat,v a multumesc

Eu zic mai intai sa te exprimi corect in termeni adecvati ,mai se uita si altii pe aici.......fuge hasul este expresie de carpaci ,nu de electronist sau depanator..In plus te apuci sa schimbi piese fara sa masori nimic ori sa pui osciloscopul unde trebuie ,asta e depanare la plezneala ...Defectul se afla probabil in zona driver ,atac final linii cel mai probabil condensatorul C408=1 mF/160V sau dioda D408 = 1N4148 rezistenta inversa ( se inlocuieste ) .Defectele nu se memoreaza ,se rezolva aplicand logica normala de depanare.
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #2 on: July 24, 2013, 10:17:08 AM »

sa inteleg de la dv ca,mai bine ceream ajutorul inainte de a elimina cateva din cauzele ce pot duce la asemenea manifestari,personal i mi place sa mi bat capul putin inaite de a cere ajutorul,si doar in cauze extreme sa cer si ajutorul,nu cum fac altii nici nu desfac tv ul si posteza,exemplu (a m un tv care are o dunga pe mijloc,ce poate avea?) dar se pare ca aici conteaza doar vechimea diploma care o are cineva si modul de a se exprima,nu cumva sa fuga hasul,ei ce sa va spun, daca a s fi doctor a s respecta pacientul si nu a s spune ,,crapa ficatii in el'' asa ca e doar o cutie cu ceva piese ,care afara era aruncata de mult la gunoi, fara nici un pic de respect pentru cei ce a u gandit o si asamblat o,toate cele bune si multumesc de sfat,a m sa vad cum sta treaba cu dioda 4148,numai bine
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #3 on: July 24, 2013, 10:20:40 AM »

ps. 1mf 160v ,l am mentionat ca schimbat,cred ca e ceva ce stie orice ,,carpaci'' cu ceva experienta,ca trebuie schimbat la ceva ani de functionare,m ai ales la lg,toate cele bune
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #4 on: July 24, 2013, 10:58:21 AM »

da se pare ca nu e ea buba,cu toate ca o verificasem si inainte parea ok,acum a m si schimbat o,acelasi rezultat,se pare ca nu ceva termic,are toane cum a fost si acum desincronizeaza chiar la pornire
Logged

ANDRASONI LUCIAN

  • moderator
  • profesionist
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1011
  • "Faptele sunt rigide,adevarul este flexibil"Murphy
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #5 on: July 24, 2013, 11:48:32 AM »

"Vechimea diplomei" inseamna multi ani de experienta si studiu,o solida baza teoretica si practica, mult bun simt...,ceea ce se pare, e ca unii au grave carente in aceste privinte.Cum va permiteti sa-l ironizati pe unul din "greii" forumului?Nu trebuie sa va ofensati daca va atrage atentia asupra exprimarii( "hasul"...!!!)Cu asemenea atitudine, v-ar prinde bine un "ban" sanatos cu care sa mergeti pe alte forumuri unde este permis orice.Si apropos...,ati incercat sa reglati un pic bobina de CAF?
« Last Edit: July 24, 2013, 12:10:40 PM by ANDRASONI LUCIAN »
Logged

tv1

  • Wild-Card
  • profesionist
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 548
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #6 on: July 24, 2013, 01:27:57 PM »

Da, asa este si bobina de VIF a junglei TDA8362 poate fi dereglata ( datorita condensatorului smd incapsulat ) ;se inlocuieste pentru a fi 100 % sigur.
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #7 on: July 24, 2013, 01:34:52 PM »

defectul se manifesta si pe av ,euroscart,deci nu are treaba cu caful,stiu boala acestor bobine,la mine nu este cazul tv ul merge ok pe cautare manuala,se opreste in post cu imagine clara fara interferente
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #8 on: July 24, 2013, 01:54:47 PM »

ps ,cred ca domnul tv1 s ar putea apara singur daca s ar simti ironizat,personal i mi cer scuze domnului tv1 daca a m dat acesta impresie,sante m intr o tara libera(cred)europeana(nu prea cred)si cred ca avem dreptul la a ne exprima,fara a ne fi frica sa nu n e toarne vecinul comunist,toate cele bune
Logged

tv1

  • Wild-Card
  • profesionist
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 548
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #9 on: July 24, 2013, 03:42:56 PM »

C414;C403 uscate ;sursele de +12V - IC401 si +8V - IC430 nu mai stabilizeaza tensiunile pe iesire ( tensiunile scad cu cativa volti ).
Logged

ANDRASONI LUCIAN

  • moderator
  • profesionist
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1011
  • "Faptele sunt rigide,adevarul este flexibil"Murphy
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #10 on: July 24, 2013, 04:03:07 PM »

No comments!Mai folositi si acestea:-,-,-,-,-...,nu am aparat pe nimeni,doar am facut apel la decenta.Daca nu simtiti ca Romania este tara europeana, granitele sunt deschise...Completez:incetez "dialogul", va las sa aveti timp sa repaati tv-ul."Succesuri"
« Last Edit: July 24, 2013, 04:06:44 PM by ANDRASONI LUCIAN »
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #11 on: July 24, 2013, 05:35:58 PM »

tastatura leptopului meu e in franceza,dar e setata pe engleza,nu ca nu stiu sa o setez pe engleza,dar m am obisnuit cu ordinea literelor in engleza,si mi e greu sa caut cratime sau alte semne pe ea,all the best
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #12 on: July 24, 2013, 05:39:11 PM »

tensiunile par sa fie ok ,si cand e desincronizat si cand e imaginea ok, 7,8v pe 8362 ramane stabil
Logged

attilaes

  • VIP-AR
  • profesionist
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 1741
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #13 on: July 25, 2013, 02:45:20 PM »

tastatura leptopului meu e in franceza,dar e setata pe engleza,nu ca nu stiu sa o setez pe engleza,dar m am obisnuit cu ordinea literelor in engleza,si mi e greu sa caut cratime sau alte semne pe ea,all the best
cam asa ceva raspuns am dat pe elektrotanya.
na am primit eu peste ceafa.
"bat joc de limba si literatura maghiara si daca ma consider cat de cat ungur atunci in viitor sa incerc sa scriu corect!"
sa ne fie rusine si pentru toti care nu stiu sau nu vrea sa scrie corect.
« Last Edit: July 25, 2013, 02:51:08 PM by attilaes »
Logged
electron-service oradea
0359190152
0721538541 (cu suprataxa 1/min)
0740496489
service autorizat
buntz,westwood,allview,samsung,toshiba,telefunken,daewoo,grundig
nordmende,lg,sharp,waltham,akai,aeg,clatronic,funai,neo,etc

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #14 on: July 25, 2013, 10:13:25 PM »

 ;D :D
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #15 on: July 25, 2013, 10:30:06 PM »

sa l rugam pe domnul admin, sa deschida un topic separat de lectii gramaticale,eu personal nu a m timp sa mi verific mesajele,daca le a m scris corect 100% gramatical,daca vre ti luati va de cei ce ne conduc,alesi de alesii nostri,care nu stiu a vorbi romaneste,si care au doctorate si mai stiu eu ce hartii ce i aduc in aceste functii,cumparate cu cateva mii de lei sau euro,cand oi fi si eu printre ei atunci nu ma deranjeaza sa mi scoate ti ochii,pana atunci ma chinui sa fac ceva electronica din care sa traiesc de pe o zi pe alta,asa ca va rog nu v a m ai legati de greselile mele gramaticale,sau de felul de exprimare,daca acesta nu contine cuvinte jignitoare.all the best
Logged

attilaes

  • VIP-AR
  • profesionist
  • ******
  • Offline Offline
  • Posts: 1741
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #16 on: July 25, 2013, 11:07:44 PM »

alo!si cu cazierul ce va fi.diploma ca diploma,da fara cazier nu poti ajunge acolo sus!
Logged
electron-service oradea
0359190152
0721538541 (cu suprataxa 1/min)
0740496489
service autorizat
buntz,westwood,allview,samsung,toshiba,telefunken,daewoo,grundig
nordmende,lg,sharp,waltham,akai,aeg,clatronic,funai,neo,etc

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #17 on: July 26, 2013, 10:18:54 AM »

ave ti dreptate ,cam naspa treaba,e greu de cazier,dar cred ca este deajuns sa fii acuzat,sau chiar condamnat sa poti ajunge acolo sus,dar lasa ti ca rezolvam noi usor,tot ce ne trebuie este un transformator din tv urile m ai vechi,gen saba,se da cu putin grunt,se vinde ca nou,la pret dublu,si vine si cazierul,cine nu poseda asemenea transformatoare sa mi dea de veste,ca podul meu m ai tine cateva,chiar si unul de la un aparat radio cu lampi ce era folosit in loc de magnet la difuzor,noi sa fim fericiti si cei de sus or duce o bine,cel putin pe lumea asta,......numai bine si succesuri(cum zicea o fosta domnisoara de sus) in depanari
Logged

ANDRASONI LUCIAN

  • moderator
  • profesionist
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1011
  • "Faptele sunt rigide,adevarul este flexibil"Murphy
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #18 on: July 26, 2013, 11:17:17 AM »

tastatura leptopului meu e in franceza,dar e setata pe engleza,nu ca nu stiu sa o setez pe engleza,dar m am obisnuit cu ordinea literelor in engleza,si mi e greu sa caut cratime sau alte semne pe ea,all the best
cam asa ceva raspuns am dat pe elektrotanya.
na am primit eu peste ceafa.
"bat joc de limba si literatura maghiara si daca ma consider cat de cat ungur atunci in viitor sa incerc sa scriu corect!"
sa ne fie rusine si pentru toti care nu stiu sau nu vrea sa scrie corect.
Corect, dar "e unii care  nu stie si nici nu vrea".Cat deprre lectiile de gramatica...,trebuiau facute in clasele primare.Tastatura mea este in italiana si nu-mi creeaza probleme gramaticale.Cat despre limba maghiara, am incercat si eu sa o invat..., are o gramatica "horror", mult mai multe vocale decat romana, conjugarile sunt "imposibile".Toata stima pt colegii unguri care "vorbeste" corect romaneste... ;D
Logged

maresmircea57

  • moderator
  • profesionist
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1651
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #19 on: July 26, 2013, 08:23:38 PM »

ave ti dreptate ,cam naspa treaba,e greu de cazier,dar ................ pe lumea asta,......numai bine si succesuri(cum zicea o fosta domnisoara de sus) in depanari

Se pare ca sa cam depasit limita bunului simt! Nu credeti?    >:(    ;D
Logged

ANDRASONI LUCIAN

  • moderator
  • profesionist
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1011
  • "Faptele sunt rigide,adevarul este flexibil"Murphy
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #20 on: July 27, 2013, 11:15:15 AM »

Am spus-o mai sus,deci ma abtin.Ar fi cazul de un OFF...
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #21 on: July 29, 2013, 10:37:55 AM »

toate ca toate dar tv ul tot defect a ramas,zilele astea a m sa l pun din nou pe masa,intre timp a m schimbat si stabilatorul de 8v si cel de 12v precum si c urile de pe aceste bare de tens,cu toate ca aratau ok,fara nici o schimbare,doar un plus 0,1v pe bara de 8v(care a devenit 7,9 din,7.8 pe tda8362(pe care l am reschimbat) precum si schimbarea stab de 12v care a adus un plus de 0,2v dar fara efect in problema desincronizarii,eu personal cred ca este un defect de trasnet,a m gasit si tunerul prost pe uif,toate cele bune
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #22 on: August 01, 2013, 04:32:42 PM »

in sfarsit rezolvat,c523 clacheaza si baga in balarii quartul x501 (3,579545) pin34 tda8362,initial schimbasem acest quart,dar azi a m repus tv ul pe masa si dupa m ai multa bataie de cap a m scos quartul de tot si fara mergea fara probleme,a m schimbat si c523 a m pus si quartul la loc si tv ul merge fara probleme,oricum cred ca merge si fara el la noi,v a multumesc de sfaturi si ajutor
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #23 on: August 01, 2013, 06:41:22 PM »

m am bucurat degeaba,dupa 3ore de mers buba a revenit,sa l ia zbenghea, i l dau inapoi,c a mam saturat de defectul asta ciudat,
Logged

iuliantv

  • super depanator
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 61
    • Email
Re: lg chassis mc64a fuge hasul
« Reply #24 on: August 01, 2013, 10:30:11 PM »

cine face ca mine,ca mine sa pateasca,a m aplicat aceeasi metoda si cu c524 13pici si in sfarsit tv ul merge de cateva ore,deci cand se schimba quartul 4.43 e recomandat si schimbarea c524 13pici ,pentru a nu pati ce a m patit eu,all the best
Logged
Pages: [1]   Go Up