Forumul Depanatorilor

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

pe forum pot posta doar abonatii revistei SERVICE TV sau abonatii la DVD-uri : https://www.piesetv.ro/TV/eshop/0/0/5/15-Vreau-sa-ma-abonez-la-revista-Service-TV

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: indesit IWC 6095  (Read 1488 times)

riciu

  • depanator
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1
indesit IWC 6095
« on: November 15, 2015, 03:09:32 PM »

Am o masina de spalat indesit IWC 6095 si are urmatoarea problema: la pornirea unui program, incarca apa dar motorul nu se invarte ( nu am incercat aici sa o scot din priza si sa o bag iar). Daca ii dau direct stoarcere, motorul pleaca, insa daca pun PAUZA si apoi ii dau drumul iar, nu mai invarte decat daca o scot din priza si o bag iar. Deci practic, ea stoarce doar daca apuca sa plece de prima data, pt ca daca ii pun pauza ( nu stiu cum face dupa ce se termina prima secventa de stors), nu mai pleaca decat daca o deconectez de la priza si o reconectez. Motorul este cu carbuni, e bun, am incercat chiar si cu alt motor identic si la fel face. Pe placa principala sint 2 condensatori pe care i am schimbat si degeaba. Mai e o alta placuta mica montata pe placa principala, care are si ea 2 condensatori, dar parca nu as crede sa aiba treaba aia. Are cineva idee care ar putea fi cauza?
Eventual daca cineva ma poate ajuta cu un service manual pt. Indesit sau poate chiar d-nul Tavi are documentatie contra cost....

PS: nu reusesc sa pun o poza cu placa electronica. nu se deschide optiunea de attachements.
Logged

ionuty

  • depanator
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
    • Email
Re: indesit IWC 6095
« Reply #1 on: November 15, 2015, 08:07:46 PM »

Se pare ca este un defect hard... pe comanda motrului + triac (care se pare ca e ok daca invarte).
Daca opreste alimentarea cu apa presostatul pare ok.
Manualul de service daca il gasiti o sa se refere la depanarea masinii si eventual o schema bloc la nivelul modulului electronic + instalatie eletrica si eventual erorile generate de defect.
In cazul modulului dvs memoria program se afla in procesor,pentru reprogramarea acesteia trebuie rescris tot procesorul sau doar partea de eeprom, dar defetul de care vb nu cred ca are legatura cu asta.
Va pot ajuta si cu un modul functional daca e nevoie..
Numai bine!
« Last Edit: November 15, 2015, 08:16:29 PM by ionuty »
Logged
Pages: [1]   Go Up