Forumul Depanatorilor

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

pe forum pot posta doar abonatii revistei SERVICE TV sau abonatii la DVD-uri : https://www.piesetv.ro/TV/eshop/0/0/5/15-Vreau-sa-ma-abonez-la-revista-Service-TV

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Arctic,model afd 7200a  (Read 3658 times)

kenno

  • VIP-R
  • specialist
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 250
    • Email
Arctic,model afd 7200a
« on: January 12, 2016, 02:18:39 PM »

Masina baga apa continuu.Am masurat tensiunea pe electrovalve ,are 94 v-e corect?.Recunosc este primul model nou-masina nu are 1 an clientul nu doreste sa o duca la garantie din motive personale,la care lucrez.Am obs.ca,presostatul ,nu este cu contact intern,are o bobina ,iar presiunea coloanei de aer actioneaza un miez in interiorul bobinei.Am o nelamurire cu tensiunea electrovalvelor-sunt 2.Va rog pareri.VA MULTUMESC. :( :( :( :( :(
« Last Edit: January 12, 2016, 02:20:14 PM by kenno »
Logged

ionuty

  • depanator
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
    • Email
Re: Arctic,model afd 7200a
« Reply #1 on: January 12, 2016, 06:34:17 PM »

mai mult ca sigur triacul pe comanda unei bobine a eletrovalvei este in scurt...(trebuie masurat pe modulul electronic).a asta se poate intampla din scurtcircuit pe iesirea lui cauzat de condens/apa in mufa elv .... sau pur si simplu a cedat triacul din supraincalire, apa inchisa ...(mai greu).
Numai bine!
Logged

kenno

  • VIP-R
  • specialist
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 250
    • Email
Re: Arctic,model afd 7200a
« Reply #2 on: January 13, 2016, 07:01:21 AM »

Nu sunt triacele,totul a fost verificat.Poate ,se cunoaste o metoda sa verific presostatul-revin,presostat cu bobina.Posibil,sa fie ceva in comanda triacelor?sunt comandate direct de procesor.Aceiasi tensiune o am si pe a 2-a electrovalva.Masuratoarea s-a efectuat in gol,electrovalvele nu erau conectate la mufa respectiva.Va multumesc.
« Last Edit: January 13, 2016, 07:06:12 AM by kenno »
Logged

ionuty

  • depanator
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
    • Email
Re: Arctic,model afd 7200a
« Reply #3 on: January 13, 2016, 08:35:53 PM »

Verificati varistoarele de pe triace de obicei culoare albastra sau galbena.
Ca sa va edificati puneti masina pe programul stoarcere. daca baga apa e problema pe triaci-varistori, daca nu  e posibil presostat sau microprocesor... presostatele cu bobina si de obicei porti logice (SN74xx) asa numitele eletronice, de obicei nu prea fac contact in mufa/cablaj imprimat, rar am gasit defect...
Numai bine!
« Last Edit: January 13, 2016, 08:41:34 PM by ionuty »
Logged

kenno

  • VIP-R
  • specialist
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 250
    • Email
Re: Arctic,model afd 7200a
« Reply #4 on: January 14, 2016, 07:16:36 AM »

DESPRE CE VARISTOARE VORBITI?TRIACUL ESTE COMANDAT DIN PROCESOR SI COMANDA DIRECT ELECTROVALVELE,MOTOR EVACUARE ETC.
Logged

kenno

  • VIP-R
  • specialist
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 250
    • Email
Re: Arctic,model afd 7200a
« Reply #5 on: January 14, 2016, 08:56:04 AM »

VA ROG,DACA AVETI CUNOSTINTA,O ADRESA PT A CUMPARA O PLACA ELECTRONICA PT ACEST MODEL AC 3195-cod placa.
Logged

ionuty

  • depanator
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
    • Email
Re: Arctic,model afd 7200a
« Reply #6 on: January 14, 2016, 07:38:16 PM »

Modul nu stiu  de unde puteti cumpara dar pretul este foarte mare daca este model nou... varistoarele sunt de obicei puse in paralel pe triac si  de regula cand se arde varistorul - se pune in scurt (rezistenta mica ) se arde si triacul. Pe masuratoare varistoul trebuie sa aiba 4, 5 Mohmi sau nimic (rezistenta infinita) pe aparatele de masura cu rezolutie mica.
atasez o poza de modul si vedeti daca aveti asa cevape modulul dvs. Varistorele sunt cele incercuite cu rosu.
https://mega.nz/#!iAUVlIqB!D0DGyjwGf9M4LBL9pU9Nts514_zhBknmZQdmbkySxg8


Numai bine!
« Last Edit: January 14, 2016, 07:44:31 PM by ionuty »
Logged

kenno

  • VIP-R
  • specialist
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 250
    • Email
Re: Arctic,model afd 7200a
« Reply #7 on: January 15, 2016, 09:18:14 AM »

MA SCUZATI CA,VA DERANJEZ-se pare ca ,sunteti singurul care mi-a raspuns,NU EXISTA ACESTI VARISTORI.ACUM SE INTAMPLA URMATORUL FENOMEN:pe electrovalva am acum 145v,fata de acum cateva zile cand aveam 94v.CAND O BAG IN PRIZA STA CATEVA SEC.SI BAGA APA ,DAR PLEACA SI POMPA DE EVACUARE.PE AFISAJ APARE SIMBOLUL DE PORNIT INTERMITENT SI CAM ATAT.MASINA ESTE NOUA-nu s-a spalat de 5 ori cu ea.am verificat tot:ELECTROVALVA,PRESOSTAT INCLUSIV FURTUNUL PT COLOANA DE AER,MOTOR,POMA EVACUARE,CONTACT HUBLOU.NU STIU NIMIC DESPRE PLACA,NU DETIN O SCHEMA ELECTRICA SAU MACAR UNA BLOC.DEFECTUL A APARUT IN URMA UNOR INTRERUPERI DE CURENT.AM MASURAT TRIACELE PE PLACA PRIN COMPARATIE TOATE LA FEL,NU CUNOSC TENSIUNU,ABSOLUT NIMIC.VA MULTUMESC.
Logged

ionuty

  • depanator
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
    • Email
Re: Arctic,model afd 7200a
« Reply #8 on: January 15, 2016, 01:22:03 PM »

Asa semnalizeaza o eroare (defectiune). Nu am  vazut acest model de masina dar la cele mai vechi era posibil un reset prin apasarea mai mult de 10 secunde a butonului start/pauza sau o combinatie a acestuia cu un alt buton.--puteti incerca toate variantele de apasari mai mult de 10 sec sa vedeti daca iese din acea stare... nu am experienta mare pe aceasta marca.
Alt sfat nu prea mai am ce sa va dau...
Numai bine!
Logged

kenno

  • VIP-R
  • specialist
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 250
    • Email
Re: Arctic,model afd 7200a
« Reply #9 on: January 19, 2016, 01:24:11 PM »

Defect rezolvat.Triacul de pe electrovalva de umplere ramanea amorsat.Asa se explica si faptul ca,aveam tensiune inconstanta-90v,145v,220v.VA MULTUMESC,INCA ODATA D-LE IONUTY PT.DISPONIBILITATE.
Logged

ionuty

  • depanator
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 38
    • Email
Re: Arctic,model afd 7200a
« Reply #10 on: January 20, 2016, 09:11:54 PM »

Numai bine!!!!!! 8)
Logged
Pages: [1]   Go Up