Forumul Depanatorilor

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

pe forum pot posta doar abonatii revistei SERVICE TV sau abonatii la DVD-uri : https://www.piesetv.ro/TV/eshop/0/0/5/15-Vreau-sa-ma-abonez-la-revista-Service-TV

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Philips 55PFL6678K-12 nu porneste  (Read 665 times)

_adi_

  • VIP-R
  • depanator sef
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 151
    • Email
Philips 55PFL6678K-12 nu porneste
« on: April 16, 2018, 09:09:29 PM »

Buna seara.
Sasiu QFU1.2E LA, tensiuni ok si nu afiseaza nici o eroare. Daca il chinui suficient de mult din telecomanda uneori porneste cu imagine ca in fotografia atasata.
Am incercat rescriere NAND cu dump din Philips_46PFL8008S-12 si nu porneste, in plus imi da eroare 2 (53in SDM).
Am incercat si rescriere memorie SPI cu un dump de pe net, dar se comporta la fel ca la rescriere NAND.
Are cineva un dump NAND pentru QFU1.2E LA pentru seria 6000?
Logged

liviu bv

  • VIP-R
  • specialist
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 448
    • Email
Re: Philips 55PFL6678K-12 nu porneste
« Reply #1 on: April 16, 2018, 10:41:04 PM »

La toata seria de 6xxx.7xxx,8xxx ....sunt probleme la procesor...am vreo 12 placi in service la reparat.
Nu prea mi-am facut timp de ele...o sa ma ocup si in functie de ce defecta o sa fie pe placi o sa postez.
Logged
LaptopTvPoint Brasov
0746.701701
0723.701701
0784.701701

_adi_

  • VIP-R
  • depanator sef
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 151
    • Email
Re: Philips 55PFL6678K-12 nu porneste
« Reply #2 on: April 20, 2018, 10:53:10 AM »

Partea buna e ca tv a pornit cu fisierul:
 https://cloud.mail.ru/public/wGJy/oC5FxbHFt
A functionat ok, programe, smart, 3D, dar problema era ca pornea cam greu dupa ce il puneam in st-by, trebuia sa ii dai de 2-3 ori din telecomanda, dar asta numai dupa ce se incalzea procesorul, dupa cel putin 15 min (bineinteles, cu radiatorul montat inapoi)
Am banuit ca sunt ceva probleme sub BGA, mai ales ca tv a mai fost la un specialist, radiatorul era dezlipit si procesorul a fost incalzit probabil cu bricheta ca se vedea urme de fum pe procesor si pe langa el. Era chiar si indoit putin pe margine capacelul de aluminiu.
Neavand site si bilute pt reballing, doar o plita cu infrarosu suficient de mare, m-am gandit sa ii fac un reflow.
Aici incepe partea proasta, dupa reflowul meu, tv nu a mai pornit si afisa eroare 53.
Am fost la cineva sa fac reballing, dar in continuare tv nu porneste si afiseaza  in continuare eroare 53.
Sa fi distrus procesorul in timpul rebalingului?
Mentionez ca placa am incalzit-o la 140-145 si procesorul l-am tinut aproape 1 minut la 220, controland tot timpul temperatura cu un pistol cu laser.

Logged

liviu bv

  • VIP-R
  • specialist
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 448
    • Email
Re: Philips 55PFL6678K-12 nu porneste
« Reply #3 on: April 20, 2018, 11:47:38 AM »

verifica daca nu ai scurt pe condensatorii electrolitici de langa procesor.
normal trebuie sa ai 0,3 ohmi.
daca ai facut reflow sau reballing o sa ai 0.0 ohmi.

problema comuna..intra procesorul in scurt.
« Last Edit: April 20, 2018, 12:36:12 PM by liviu bv »
Logged
LaptopTvPoint Brasov
0746.701701
0723.701701
0784.701701

_adi_

  • VIP-R
  • depanator sef
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 151
    • Email
Re: Philips 55PFL6678K-12 nu porneste
« Reply #4 on: April 24, 2018, 11:05:17 AM »

A intrat procesorul in scurtcircuit pe bara de 1V5. Am 0 Ohmi si normal ar fi fost in jur de 4.
Logged

_adi_

  • VIP-R
  • depanator sef
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 151
    • Email
Re: Philips 55PFL6678K-12 nu porneste
« Reply #5 on: June 11, 2018, 11:45:56 AM »

Nu procesorul a intrat in scurtcircui! Scurtcircuitul era sub una din petele de rasina de pe spatele placii.
Sub acele depozite de rasina se afla rezistente si condensatori. Dupa o munca de chinez batran de aproximativ o ora, in care am scobit cu o penseta toata rasina (Sub aer cald la 150c), am reusit sa elimin scurtcircuitul, am pus piesele inapoi dar nu am reusit sa resuscitez placa. Sunt 3 depozite de rasina, poate a mai intrat ceva in scurtcircuit in cele doua ramase.
Cunoaste cineva o metoda de dizolvare a acestei rasini?
Si inca un lucru pe care nu am reusit sa-l inteleg: de ce au pus rasina aia acolo?
Logged
Pages: [1]   Go Up